Adatvédelmi tájékoztató

 

Adatkezelési tájékoztató

 

Adatkezelő

Szolgáltató neve: Arrabona Centrál Kft.
Szolgáltató székhelye: 9023 Győr Ifjúság körút 33. fszt. 3.
Nyilvántartásba bejegyző hatóság: Győri Törvényszék Cégbíróság
Nyilvántartási szám: 08-09-029339
Adószáma: 26119050-02-08
Telefonszáma: +36 30 484 9103
E-mail címe: info@butormaniagyor.com


Az adatkezelés céljai, jogalapjai:
       
    • a butormaniagyor.com webáruházban való vásárlás,
    • webáruház regisztráció,
    • a vásárlás dokumentálása,
    • megrendelés,
    • a megrendelés teljesítése,
    • a fizetés dokumentálása,
    • számla kiállítása és számviteli kötelezettség teljesítése,
    • vásárlóink nyilvántartása,
    • vásárlói kapcsolattartás,
    • a vásárlói szokások elemzése és a célzottabb kiszolgálás,

Egyéb célokra a személyes adatokat nem használjuk és a személyes adatokat nem kezeljük. A Felhasználóink által megadott adatok kezelése a Felhasználó önkéntes hozzájárulásával történik.


Az adatkezelés jogalapja:
      
    • webáruház regisztráció esetében: az érintettek önkéntes hozzájárulása, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001 évi CVIII. törvény 13/A. §-a, a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése;
    • vásárlói adatok vonatkozásában: az érintettek önkéntes hozzájárulása és a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése;
    • minőségi kifogások esetében: az érintettek önkéntes hozzájárulása és a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése;
    • a webszerver automatikus naplózása esetében: az érintettek hozzájárulása és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001 évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése,
      


A kezelt adatok köre:

    • azonosítószám (vásárlás, minőségi kifogás kezelése, webszerver automatikus naplózása, webáruház regisztráció, cookie kezelése),
    • vevőszám,
    • dátum (vásárlás, webszerver automatikus naplózása, cookie kezelése),
    • időpont (vásárlás, webszerver automatikus naplózása, webáruház regisztráció, cookie kezelése),
    • név (vásárlás, minőségi kifogás kezelése, webáruház regisztráció),cím (vásárlás, minőségi kifogás kezelése, webáruház regisztráció),
    • telefonszám (vásárlás, webáruház regisztráció),
    • e-mail cím (vásárlás, webáruház regisztráció),
    • bejelentkezéshez szükséges jelszó (webáruház regisztráció céljából),
    • az egyes vásárlások adatai (megvásárolt termék és értékes, vásárlás időpontja) (vásárlás és webáruház regisztráció céljából),
    • számlázási cím (vásárlás esetén),
    • szállítási cím (vásárlás esetén),


Az adatkezelés időtartama:

        ◦ a termékek megrendelése esetén a vásárló neve, telefonszáma a termék megvásárlásáig,
        ◦ a további adatok tekintetében pedig a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdésének megfelelően 8 (nyolc) év,
        ◦ profiladatok tekintetében az utolsó bejelentkezéstől számított 4 (négy) év;

    • minőségi kifogás esetén:

        ◦ visszaárú bizonylatok esetében 8 (nyolc) év,
        ◦ a kifogásról felvett jegyzőkönyvek és az írásbeli panaszra adott válaszok másolati példányai esetében 5 (öt) év,
      
    • webszerver automatikus naplózása esetén: 60 (hatvan) nap;
    • cookie esetében: 30 nap

    • webáruház regisztráció esetében:

        ◦ a vásárlások adataik vonatkozásában a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdésének megfelelően 8 (nyolc) év,
        ◦ a profiladatok tekintetében az utolsó bejelentkezéstől számított 4 (négy) év;
        ◦ a direktmarketing célú hozzájárulások tekintetében a Tisztelt Felhasználónk hozzájárulásának visszavonásáig.


Facebook oldal

Online kapcsolatfelvételi lehetőség, hírekhez való hozzászólás, véleménynyilvánítás biztosítása, vállalkozás reklámozása, potenciális ügyfelek szerzése céljából üzemeltetett Facebook oldalamon is találkozom személyes adatokkal (név, hozzászólás), amelyekhez az érintett hozzájárulásával jutok. Privát üzenetküldésre itt nincs lehetőség, kérlek, keress valamely más nyilvános elérhetőségemen.


Sütik („Cookies”)

A süti (általában egyszerűen süti, illetve angolul cookie) egy információcsomag, amelyet a szerver küld a webböngészőnek, majd a böngésző visszaküld a szervernek minden, a szerver felé irányított kérés alkalmával. A Sütiket a webböngészők arra használja, hogy bizonyos beállításokat elmentsen valamint, hogy a weboldal gördülékenyebb működését biztosítsa. Egyes sütik felelnek azért, hogy megfelelő engedély mellett bizonyos releváns adatokat gyűjtsenek a látogatókról. A Cookiek nem mentenek és kezelnek személyes adatokat és nem alkalmasak a felhasználó azonosítására sem. A sütik számsorokból állnak melyek véletlen generálódnak. Számos süti a böngészés befejeztével törlődik, némelyik pedig bizonyos ideig a böngésződben tárolódik.

A sütikkel kapcsolatos minden tevékenységet megakadályozhatsz, a korábbi látogatásaid során elhelyezett adatfájlokat törölheted, ennek pontos módjáról böngésződ útmutatója igazít el, melyeket a következő oldalakon találsz:
Cookie-k és webhelyadatok kezelése Chrome-ban,
Információ a sütikről Firefox-hoz,
Cookie-k kezelése Internet Explorerben és Edge-ben.

Egyes böngészők azt is lehetővé teszik, hogy minden alkalommal, amikor bezárod, automatikusan törlik a böngészési adatokat. Erről itt olvashatsz.

A weboldal egyes részeinek letöltésekor az általam használt látogatáselemző szoftver (a Google Inc. (“Google”) által működtetett Google Analytics) automatikusan kis méretű, bizonyos esetben a személyes adataidat tartalmazó adatfájlokat helyez el a számítógépeden. Ennek megtörténtéről a jelenleg érvényes jogszabályok szerint értesítést is kapsz, amikor először az oldalra látogatsz, és jóváhagyásodat kérem ehhez. Az adatfájlok a weboldal egyes funkcióinak működéséhez szükségesek, látogatásaid alkalmával kapott korábbi adatfájlok révén származó információ az üzemeltetőhöz kerül. Ezen adatfájlok pontos nevéről (_ga, _gat, _gid), funkciójáról ezen az oldalon kapsz tájékoztatást. A Google Analytics a böngésző révén kapott IP-számot névtelenítve (anonimizáltan) tárolja, nem tudja összekapcsolni a felhasználóval. Az adatokat 26 hónapig őrzi, amely időperiódus kezdete újraindul, ha új esemény történik a felhasználóval kapcsolatban (pl. új munkamenetet kezd).
Amennyiben meg szeretnéd akadályozni, hogy a Google Analytics bármely weboldalon hozzáadja látogatásodat az analitikához, használd ezt a bővítményt (bármely böngészőre elérhető).

A Google olyan cookie-kat is használ („DSID”, „IDE”, „NID”), amelyek arra szolgálnak, hogy összekapcsolják a felhasználó különböző eszközökön végzett tevékenységeit, ha korábban bejelentkezett rajtuk Google-fiókjába. Mindezt a felhasználónak megjelenő hirdetések eszközökön átnyúlóan történő összehangolása és a konverziós események mérése érdekében teszi. Ha nem szeretnéd, hogy a Google hirdetések összehangoltan, eszközein átnyúlóan jelenjenek meg neked, a Hirdetésbeállítások segítségével kikapcsolhatod a hirdetések személyre szabását.

Ha előzőleg cookie-t kaptál a Facebook-tól – vagy mert van fiókod, vagy mert felkerested a facebook.com oldalt –, a böngésződ adatokat küld ezzel a cookie-val kapcsolatban, amikor a “Tetszik” gombbal vagy más közösségi beépülő modullal ellátott webhelyet (mint ez a weboldal) keresel fel. Erről bővebb információt itt találsz.

Az oldalon elhelyezett megosztás gombok (Facebook, Google+, Pinterest) és beágyazott tartalmak (pl. YouTube videó) is sütit helyezhetnek el a gépeden.


Hozzájárulás visszavonása

A hozzájárulás bármikor visszavonható, ugyanolyan egyszerű módon, ahogy annak a megadása történt.
Facebook oldal esetén visszavonhatod az oldal lájkolásának megszüntetésével, privát üzenet és komment esetén annak törlésével.
Más, hozzájáruláson alapuló adatkezelési műveleteim esetén, kérlek, írj egy rövid üzenetet info@butormanaigyor.com email címre.
A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelés jogszerűnek számít.


Szerződés és jogi kötelezettség

A számlázási adatok vezetése és a számla kiállítása jogszabályban előírt kötelezettségem. Ha a kért adatokat megrendelőm nem adja át, lehetetlen teljesítenem a vállalt szolgáltatást.

A megrendelést követően a megrendelőkkel létrejön egy szerződés írásban vagy szóban. Vállalkozásom alapvetően magán személyekkel köt szerződést, ezért szerződéseimbe személyes adatok is kerülnek, például a kapcsolattartó neve, telefonszáma, e-mail címe, szállítási címe. A szerződéskötés feltétele, hogy ezeket az adatokat ismerjem, tudnom kell, ki a másik fél, hol érem el, hova szállítsak. Az adatok ismerete nélkül a szerződést nem tekintem megkötöttnek és a megrendelést nem tudom teljesíteni.


Biztonsági intézkedések

Megfelelő biztonsági intézkedéseket teszek annak érdekében, hogy személyes adatokat védjem többek között a jogosulatlan hozzáférés ellen, a téves nyilvánosságra hozatal ellen vagy a jogosulatlan megváltoztatás ellen. 

A laptopomra valamint a telefonomra jelszó megadása után lehet belépni. A Gmail-be, Facebook-ra kettős azonosítással lépek be. Weboldalam esetén is mindent megteszek azért, hogy illetéktelenek ne törjék fel és SSL titkosítást is alkalmazok. 

Az irodában tárolt papír alapú adatokat zárható iratszekrényben tartom.


Adatfeldolgozók

    • Tárhelyszolgáltatás:
Tárhelypark Kft.
2724 Újlengyel, Határ út 12.
+36 1 700 4140
info@tarhelypark.hu

    • Emailek fogadása és küldése:
Tárhelypark Kft.
2724 Újlengyel, Határ út 12.
+36 1 700 4140
info@tarhelypark.hu

    • Számlázás:
Számlázz.hu – KBOSS.hu Kft., 
      1031 Budapest, Záhony utca 7/C.
Email: info@szamlazz.hu
Tel: +36-30-35-44-789 

    • Facebook oldal:
Facebook Inc.
Menlo Park, California, USA
Adatkezelési tájékoztató: https://www.facebook.com/about/privacy/update

    • Google Analytics:
Google Inc., Mountain View, California, USA
(Hozzáférés a honlap látogatóinak anonimizált, személyhez nem köthető IP címéhez.)

    • Pinterest megosztás gomb:
Pinterest-Europe Ltd., Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Írország
Adatkezelési tájékoztató:: https://policy.pinterest.com/hu/privacy-policy
(Hozzáférés a látogatás adataihoz.)

    • Twitter megosztás gomb:
Twitter, Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103 U.S.A.
Adatkezelési tájékoztató:: https://twitter.com/en/privacy
(Hozzáférés a látogatás adataihoz.)

    • Google + megosztás gomb:
Google LLC (“Google”) biztosítja; székhelye: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Amerikai Egyesült Államok.
Adatkezelési tájékoztató:: https://www.google.com/intl/hu_hu/+/policy/content.html
(Hozzáférés a látogatás adataihoz.)


A megrendelők jogai

Hozzáférés a személyes adatokhoz

Weboldalam látogatói, megrendelőim jogosultak visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adataik kezelése folyamatban van-e, és ha igen, jogosultak hozzáférést kapni a következő információkhoz:

 adatkezelés céljai:
    • az érintett személyes adatok kategóriái
    • címzettek, akikkel / amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, beleértve a harmadik országbeli címzetteket és a nemzetközi szervezeteket,
    • az adatok tárolásának tervezett időtartama, ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai,
    • az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen


Az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát rendelkezésére bocsátom. További másolatokért az adminisztratív költségekért díjat számolok fel.


Helyesbítéshez való jog
 

Az érintett kérheti az Arrabona Centrál Kft. által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a
hiányos adatok kiegészítését.


Törléshez való jog

A megrendelő az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére a Arrabona Centrál Kft. indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:


    • személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
    • az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
    • az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
    • a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
    • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
    • a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.


Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészség-ügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.


Az adatkezelés korlátozásához való jog

A megrendelő kérésére az Arrabona Centrál Kft. korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:
    • az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;
    • az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
    • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
    • az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.
Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak a megrendelő hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.


Tiltakozás joga

Megrendelőim tiltakozhatnak a személyes adataik kezelése ellen
A megrendelő jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.


Panasz esetén

Adatait a legnagyobb biztonságban és körültekintéssel kezelem. Amennyiben úgy gondolod, hogy nem tettem meg mindent ennek érdekében, vagykérdésed van, írj nekem az info@butormaniagyor.com e-mail címre.
Valamint, személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., email: ugyfelszolgalat@naih.hu,  honlap: http://www.naih.hu), Telefon: 0613911400, Fax: 0613911410
 


Egyéb rendelkezések

Ez a tájékoztató 2018. május 25-én hatályba lépő iránymutatások szerint került megállapításra. Amint olyan új állásfoglalások, részletek válnak ismertté, amelyek miatt módosítanom kell, fellülbírálom a tartalmat. Ha új marketing eszközöket vezetek be, szintén javítani fogom a tájékoztatót.
Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt. Az Arrabona Centrál Kft. a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte –Személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.